zaterdag 1 juni 2013

De knooppunten


Toevallig is onze straat een stuk fietsknooppuntenroute. Meer nog : wij wonen zowat op knooppunt 51.
Hier zie je wat er aan knooppunten in de buurt ligt :



Verticaal in het midden zie je de as 43-66-67-85. Dat is dus zo'n oude spoorbedding. Deze loopt trouwens helemaal door de bossen (nou ja) tot in Aarschot.
Ook de splitsing van 66 naar 65 is een spoorlijn, maar dan eentje die praktisch helemaal door het bos gaat, onder meer Teunenbos, dat oude kamp. Her en der zie je de rails nog in de kant liggen. Een heel mooi stuk !
Als je vandaar naar 68-70-81 gaat ben je aan de abdij en heb je een erg mooie wandeling gemaakt. Maar daarna is de pret wel voorbij : het stuk via Westerlo is veel te druk zoals, naar mijn gevoel, nogal wat van de fietsknooppunten. Via 83 en 80 terug naar 67 kom je nog wel langs leuke, rustige stukken, maar her en der moet je toch uitkijken dat je niet van je sokken gereden wordt.

Ik zou dus beter de wandelknooppunten volgen, maar dat is wat teveel gedoe met om de 500m een ander nummer en eigenlijk helemaal geen doorsteek richting Westerlo.

Enfin, ik zal hier maar over stoppen, want er is toch geen mens die nu plots op de fiets springt om mijn aanbevelingen eens te gaan proberen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten